Saturday, 11 June 2016

Ramadhan 2016

Assalammualaikum

Masih belum terlambat..ahlan wa sahlan ya Ramadhan..salam dari perantauan..perghh..poyonya.

Jangan melugai..kihkihkih..arini aku xpi terawih..so ada la masa bergelimpangan sambil aku bergolek golek ni duk taip..

Sekian lama dah berpuasa bersama keluarga..last pun masa aku study dulu..jauh la ngan family..tapi aku rasa start taun ni and taun taun akan datang memang akan jauh dah..oh ibuu..rinduu..

Rindu masakan mak..rindu mak gerak pagi2...walaupun cuma 1 jenis lauk bodo2 utk bersahur..nikmat okk bila menatap wajah mak aku..selera mak aku makan ada teman tuu..heaven sangat..

Ok la xmau bebel..wah..semenjak duk kl bebel dah ngko..xsedaq diri ka hapa.hahaha..ni haa..nak tayang lauk lauk bujang yang aku masak..

Nasi goreng je..


Sambal ikan
Bendi goreng sambal belacan
Kanji free
Kek lapis serawak


Masak merah ayam


Ikan kukus
Ayaq asam
Sayuq kubis goreng
Ikan bilis dengan ubi kentang
Buah cikugunya

Hahaha..ok la..tu jela..selamat berpuasa semua


Rindu mak..


Monday, 21 March 2016

sentap sikit..

Assalammualaikum..

Harini sentap skit..

Ada la seseorang ni..yang memang dari awai dh la aku xsuka..sebab sangatttt annoying..someone kat ofis baru..suka tabya benda benda nonsense..nak bergurau pun macam xberapa boleh jaa aku nak in..

Dulu penah dah sepuluh kali duk tanya aku bila nak kahwin..hey bodoh! Kan dah kena bodoh setempek.ambik hang..jodoh ajal maut tu kan Allah yang tentukan..aku pun ada nafsu semua la..xkan la aku xmau kahwin kan..okk..xpa..aku jawab dengan lemah lembut lagi.boleh accept la sebab 1st time kan..pastu duk tiap2 kali selisih tanya..memang rasa nk sepak la jugak kan..

Ni tadi wat hal lagi..aku duk kat surau..dia duk pam tetek..eiiii..pastu boleh plak tanya.."ida..kenapa susu saya kurang?" Nak ja aku jawab kalau jahat kan..entah..tetek saya xdak susu lagi..hahha..tapi aku cakap entahla..aku senyum lagi...okkk...

Pastu cakap pulak lagi.. "ida..best tau ada anak..balik rumah main main ngan dia..guling2 ngan dia" ermmm..aku dah meluat dah..kenapa laaaa bengap sangat? Aku jodoh pun xsampai lagi..nak bagitau anak la..susu la..come on la..kalau orang yang kawen tapi xdak anak pulak dengaq apa perasaan? Please la manusia2 semua..bukan semua orang tau boleh dapat apa yang depa nak.tolonglah jaga adab bila berbahasa dengan orang.mungkin yang nk diceritakan tu kebahagiaan..tapi dalam sedar xsedar kadang kita melukakan hati orang..aku bukan lah nak mendoakan..tapi perkahwinan hang sendiri pun belum tentu kekal bahagia till jannah apa semua tu.lebih baik la jaga hal sendiri..nasib orang lain Allah tentukan..


Monday, 15 February 2016

Ayins Wedding

Assalammualaikum..

Tahniah diucapkan pada kawan poli psp aku..1 geng la..geng power rangers..hehe..nurazreen..dah temu jodoh dengan kimie. Alhamdulillah..😍😍😍😍


So sweet...tahniah ayin..maybe im next..hahaha..sapa la nak kawen ngan aku..haishhh.damn!



Aku sampai lambat sikit..sebab kalut duk titik jait manik..memang xla aku nak keluaq ngan baju kosong..hahah..xglamer..oh no..tidak..xmerelit bukan aku..



Kiri.. eija,eira,me,shafarul,zul n mie
adoi rindu..lama gila xjumpa..dulu masa study semua duk nangoi nangoi..budak hingusan lagi..lajunya jam sekarang kan..



Eira ni roomate aku..eija bilik sebelah tapi sebab aku ngn eija sama2 penang..so amat rapat la kami..eira roomate opkos la lg rapat kan..



Zul.n aku yang masih single..sapa la nak naik pelamin dulu..hang ka aku wei..lawann jom.



Semoga Ayin n Kimie bahagia sampai akhir hayat dan dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah..


Nak kawen jugak!!!!!
😢😢😢😢